spinner
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50€

Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα - 60 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της Σχολής Αεροπορίας Στρατού

15/09/2021

1. Σας πληροφορούμε ότι, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας της Σχολής Αεροπορίας Στρατού, που συμπληρώνονται στις 7 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Κυριακή, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προχώρησαν στη δημιουργία Ειδικής Αναμνηστικής Σφραγίδας.

2. Με στόχο την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας δεν θα πραγματοποιηθεί σφράγιση σε Ταχυδρομικό Κατάστημα. Όσοι επιθυμούν να λάβουν αποτυπώματα της πιο πάνω Αναμνηστικής Σφραγίδας, μπορούν να στείλουν ταχυδρομικώς τα αντικείμενά τους μέχρι τις 8 Μαρτίου 2021 στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού, Αιόλου 100 (2ος Όροφος) – 101 88 Αθήνα. Σημειώνεται ότι η ημερομηνία αποστολής θα αποδεικνύεται από το χρονολογικό σήμαντρο του Καταστήματος κατάθεσης. Εννοείται ότι θα πρέπει να εσωκλείεται το ονοματεπώνυμο και η πλήρης διεύθυνση του αποστολέα για να είναι δυνατή η επιστροφή τους στους ενδιαφερόμενους.

 

3. Τα τέλη για κάθε αποτύπωμα ορίζονται κατ’ ελάχιστο στην αξία των 0,90 €. Όσα αντικείμενα προορίζονται για ταχυδρόμηση θα πρέπει να φέρουν τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση αντίστοιχα τέλη εσωτερικού ή εξωτερικού ή ειδικής διαχείρισης.

 

4. Από την πιο πάνω περίπτωση σφράγισης εξαιρούνται οι κάρτες ΜΑΞΙΜΟΥΜ, δηλαδή εικονογραφημένα δελτάρια (καρτ-ποστάλ) πάνω στα οποία επικολλούνται γραμματόσημα σχετικά ή παρόμοια με την παράστασή τους.

 

5. Στην περίπτωση αυτή επειδή είναι ενδεχόμενο το αντίστοιχο με την παράσταση της κάρτας γραμματόσημο να είναι μικρότερης αξίας από 0,90 €, επιτρέπεται η επικόλληση και η σφράγιση του γραμματοσήμου αυτού στην πλευρά της εικόνας με την προϋπόθεση ότι τα συμπληρωματικά τέλη θα επικολληθούν στην πίσω πλευρά της κάρτας και θα σφραγιστούν με την ίδια Αναμνηστική Σφραγίδα.

 

6. Επισημαίνεται ότι η αποτύπωση της Αναμνηστικής Σφραγίδας εκτός γραμματοσήμων (στον λευκό του φακέλου) επιτρέπεται σύμφωνα με την 24/8906/011.3/29.11.99 Απόφαση του Δ.Σ. ΕΛΤΑ, στην περίπτωση που στα προς σφράγιση Φιλοτελικά αντικείμενα έχουν επικολληθεί γραμματόσημα σε σχήμα τετράδας χωρίς διάκενα μεταξύ τους, συνολικής κατ’ ελάχιστο αξίας 0,90 €, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η σφράγισή τους θα γίνεται στο μέσον της τετράδας και η αποτύπωση αυτή θα ζητείται κατά το χρόνο σφράγισης των αντικειμένων και όχι μετά.

 

7. Επίσης τα Ταχυδρομικά Καταστήματα παρακαλούνται να οπισθοσφραγίζουν με το χρονολογικό σήμαντρο τα αφικνούμενα αντικείμενα που προορίζονται για τους φιλοτελιστές σύμφωνα με την 13/35/244.3/11.02.99 Ειδική Εγκύκλιο, εφόσον βέβαια σ’ αυτά υπάρχει το αποτύπωμα της αναμνηστικής σφραγίδας και αναγράφεται η πλήρης διεύθυνση του αποστολέα και του παραλήπτη.