spinner
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50€

Εκδόσεις 2020

1/2020 Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας

Σιωπηλοί και μεγαλόπρεποι μάρτυρες του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, τα θέατρα της αρχαίας Ελλάδας μας μεταφέρουν μέσα από την απλότητα και το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής τους σε μια μοναδική περιήγηση στον μακραίωνο ελληνικό πολιτισμό. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσιάζουν πέντε μοναδικά γραμματόσημα που μας ταξιδεύουν σε μαγευτικές διαδρομές της Ηπείρου και μας αποκαλύπτουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής

 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23/3/2020

Κυκλοφόρησαν επίσης: Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας & Λεύκωμα Σειράς

2/2020 EUROPA 2020 – Ιστορικές Ταχυδρομικές Διαδρομές

Τα γραμματόσημα απεικονίζουν δύο πλοία που συνδέονται με τις θαλάσσιες ταχυδρομικές διαδρομές που αναπτύχθηκαν στην χώρα μας στις αρχές του 19ου αιώνα, ελλείψει οργανωμένων οδικών δικτύων στην ενδοχώρα. Πρόκειται για το τροχήλατο ατμόπλοιο "Πρίγκηψ Μαξιμιλιανός", το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Πειραιά, Καλαμακίου, Κύθνου, Σύρου και Τήνου και το Αυστριακό ατμόπλοιο "Arciduca Lodovico", που είχε αναλάβει τη σύνδεση της Ελλάδας με το εξωτερικό.

 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 8/5/2020

Κυκλοφόρησαν επίσης: Τευχίδιο, Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας & Λεύκωμα Σειράς

3/2020 Επέτειοι - Γεγονότα

Η Αναμνηστική Σειρά Επέτειοι Γεγονότα τιμά σημαντικές επετείους της χρονιάς:

  • Τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.
  • Τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23/3/2020

Κυκλοφόρησαν επίσης: Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας & Λεύκωμα Σειράς

4/2020 EUROMED 2020 – Παραδοσιακή Γαστρονομία της Μεσογείου

Το μαγειρεμένο φαγητό ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα με συνταγές απλές αλλά και περίπλοκες. Η μακραίωνη ιστορία μας όμως, πίεσε πολύ την εξέλιξη της κουζίνας από κατακτητές και κυρίως φτώχεια. Ίσως αυτή η φτώχεια είναι που έδωσε ιδέες μεγαλειώδεις.

Μελετώντας βαθιά το συνταγολόγιο καταλήξαμε να βάλουμε στα γραμματόσημα αρνάκι, πίτα, μουσακά και χταπόδι.

 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 20/7/2020

Κυκλοφόρησαν επίσης: Τευχίδιο, Φυλλαράκι, Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας & Λεύκωμα Σειράς

5/2020 100 χρόνια από τον θάνατο του Ίωνα Δραγούμη

Ο Ίων Δραγούμης, διπλωμάτης, διανοητής, συγγραφέας και πολιτικός, διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην ελληνική πολιτική σκηνή των αρχών του 20ου αιώνα. Υπηρέτησε σε σημαντικά διπλωματικά πόστα στο Μοναστήρι, την Κωνσταντινούπολη, την Αλεξάνδρεια, τη Ρώμη και την Αγία Πετρούπολη. Οι πολιτικές του θέσεις τον οδήγησαν σε εξορία. Στις 31 Ιουλίου/13 Αυγούστου 1920, έγινε γνωστή στην Αθήνα η απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι. Την ίδια μέρα ο Δραγούμης συνελήφθη και εκτελέστηκε.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31/7/2020

Κυκλοφόρησαν επίσης: Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας & Λεύκωμα Σειράς

6i/2020 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

Διαβάζοντας το επιτύμβιο επίγραμμα του Σιμωνίδη για τους μαχητές που επέλεξαν να θυσιάσουν την ζωή τους στις Θερμοπύλες, είναι αδύνατον να μην αισθανθεί κανείς ρίγος μπροστά στο μεγαλείο για το οποίο είναι ικανός ο άνθρωπος. Δεν είναι μόνον οι ένδεκα έξοχα διαλεγμένες και αριστοτεχνικά ταιριασμένες λέξεις που το συναπαρτίζουν – είναι η ουσία που οι λέξεις αυτές αποκαλύπτουν: ο άνθρωπος στις μεγαλειώδεις στιγμές του κοιτάζει προς τον ουρανό και όχι προς τη γη, στρέφει το βλέμμα του στο μέλλον ακόμη και εάν αυτό το μέλλον δεν έχει χώρο για την φυσική του ύπαρξη και, όπως ακριβώς συνέβη με τους μαχητές που έπεσαν στις Θερμοπύλες, εξέρχεται του κόσμου τούτου και εισέρχεται σε έναν ιδεατό, αυτόν της ιστορικής μνήμης.

 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3/11/2020

Κυκλοφόρησαν επίσης: Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Λεύκωμα Σειράς & Κάρτες Maximum Prepaid.

6ii/2020 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας μαζί με την Μάχη του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών συνθέτουν το σημαντικότερο τρίπτυχο του αγώνα των Ελλήνων κατά της περσικής εισβολής, το οποίο καθόρισε την πορεία όχι μόνον του ελληνικού, αλλά και του δυτικού πολιτισμού. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσιάζουν την ηγετική φυσιογνωμία του Θεμιστοκλή, ο οποίος με τον μεγαλοφυή σχεδιασμό του συνετέλεσε στη θριαμβευτική έκβαση της μεγαλύτερης ναυτικής σύγκρουσης της Ιστορίας και ένα μέρος μικροναυπηγημένων ομοιωμάτων της συλλογής Γρυπιώτη, τα οποία αποτελούν μοναδικά αντίγραφα σε ολόκληρο ίσως τον κόσμο.


Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22/09/2020

Κυκλοφόρησαν επίσης: Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Λεύκωμα Σειράς & Κάρτες Maximum Prepaid.

7/2020 Χριστούγεννα

Η νύχτα των Χριστουγέννων απλώνει ξανά τη μαγεία της σε όλη την πλάση και το ταξίδι του καλοκάγαθου Αϊ-Βασίλη ξεκινά. Ο σκύλος και η γάτα γνωρίζουν καλά το μυστικό της Άγιας Νύχτας. Η πιο γλυκιά συνωμοσία ξεκινά και πάλι. Το επόμενο πρωί οι χαρούμενες φωνές των παιδιών θα γεμίσουν το σπίτι, καθώς θα ανακαλύπτουν τα πολυπόθητα δώρα κάτω από το στολισμένο δέντρο. Μαζί με τα παιδιά δυο μουσούδες θα γελούν συνωμοτικά κάτω από τα μουστάκια τους γουργουρίζοντας από χαρά και αγάπη.


Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23/11/2020

Κυκλοφόρησαν επίσης: Φυλλαράκι, Τευχίδια Αυτοκόλλητων Γραμματοσήμων, Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας & Λεύκωμα Σειράς.

8/2020 Παιδί και Γραμματόσημο – Stop Bullying

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στη μάστιγα του ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού στέλνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μέσα από την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Παιδί και Γραμματόσημο – Stop Bullying». Τέσσερις δυνατές απεικονίσεις που προτρέπουν τα παιδιά αλλά και τους γονείς – πρότυπα στη ζεστή αγκαλιά, την αγάπη, τον σεβασμό, τη φιλία και την ευγενή άμιλλα. Για ένα καλύτερο αύριο. Για μια κοινωνία χωρίς βία και φόβο.


Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3/12/2020

Κυκλοφόρησαν επίσης: Φάκελοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας & Λεύκωμα Σειράς