spinner
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50€

Εκδόσεις 2022

10/2022 Χριστούγεννα 2022

Οι χριστουγεννιάτικες εκδόσεις μας διαπνέονται διαχρονικά από ζεστασιά, παιδικότητα και νοσταλγική διάθεση. Φέτος τέσσερα γραμματόσημα απεικονίζουν γνωστές φιγούρες από αγαπημένα παραμύθια των παιδιών, σε μια απόδοση άμεσα συνυφασμένη με το εορταστικό πνεύμα των ημερών και σας προσκαλούν να ξαναγίνετε παιδιά!

Καρυοθραύστης
Αρλεκίνος
Μπαλαρίνα
Αλογάκι

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 10/11/2022
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης Σετ 2 Φακέλων Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Φυλλαράκι, Τευχίδια 4 αυτοκόλλητων γραμματοσήμων και Πακέτο Σειράς

9/2022 Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου – Καρτ Ποστάλ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν την 9η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου Καρτ-Ποστάλ», η οποία παρουσιάζει το ταξίδι μιας καρτ-ποστάλ. 

Σύνταξη
Αποστολή
Παραλαβή
Ταξίδι 

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6/10/2022
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης Σετ 4 Φακέλων Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Φυλλαράκια 4 αυτοκόλλητων γραμματοσήμων και Πακέτο Σειράς.

8/2022 Πρώτοι Αστικοί Προσφυγικοί Συνοικισμοί

Οι πρώτοι και σημαντικότεροι αστικοί προσφυγικοί συνοικισμοί της χώρας, όπου βρήκαν καταφύγιο οι χιλιάδες ξεριζωμένοι από τη Σμύρνη, δημιουργήθηκαν στον Βύρωνα, την Καισαριανή, τη Νέα Ιωνία και την Κοκκινιά. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν 4 αναμνηστικά γραμματόσημα με τους πρώτους προσφυγικούς οικισμούς στην Ελλάδα, όπου οι Μικρασιάτες έχτισαν τη νέα τους ζωή.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14/9/2022
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης Σετ 4 Φακέλων Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και Πακέτο Σειράς

7/2022 100 Χρόνια AHEPA

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν την ιστορία και το έργο της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (AHEPA), αφιερώνοντας στη δράση των μελών της ένα αριθμημένο φεγιέ με το επετειακό λογότυπό της.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26/7/2022
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης Φάκελο-Φεγιέ Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και Πακέτο Σειράς

6/2022 EUROMED 2022 "Θαλάσσια Αρχαιολογία της Μεσογείου"

Πόσοι θησαυροί μπορούν να κρύβονται στον βυθό της Μεσογείου; Η φετινή ειδική σειρά γραμματοσήμων EUROMED, με θέμα τη Θαλάσσια Αρχαιολογία της Μεσογείου, μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το υπέροχο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11/7/2022
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Τευχίδιο, Φυλλαράκι και Πακέτο Σειράς

5/2022 Γεωπάρκα της Ελλάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσιάζουν τα πέντε μοναδικά Γεωπάρκα της χώρας μας που συμπεριλαμβάνονται στον παγκόσμιο χάρτη της UNESCO και διαθέτουν ιδιαίτερη γεωλογική κληρονομιά διεθνούς αναγνώρισης.  

 • Γεωπάρκο Βίκου-Αώου
 • Γεωπάρκο Λέσβου
 • Γεωπάρκο Ψηλορείτη
 • Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού
 • Γεωπάρκο Σητείας

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 5/6/2022
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης Σετ 2 Φακέλων Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και Πακέτο Σειράς

4/2022 EUROPA 2022 "Ιστορίες και Μύθοι"

Τη σκηνή της δολοφονίας του Ορφέα από τις Μαινάδες επέλεξαν να παρουσιάσουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη φετινή έκδοση EUROPA 2022 με θέμα «Ιστορίες και Μύθοι». Ο Ορφέας ήταν μία από τις πιο σημαντικές μορφές της ελληνικής μυθολογίας. Στο τέλος της ζωής του περιφρόνησε τη λατρεία των θεών εξοργίζοντας το θεό Διόνυσο που διέταξε τις Μαινάδες να τον σκοτώσουν.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26/5/2022
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Τευχίδιο και Πακέτο Σειράς

3/2022 Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο στην εθνική προσπάθεια για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και παρουσιάζουν τέσσερα αναμνηστικά γραμματόσημα που απεικονίζουν επιλεγμένα τμήματα από τα διαμελισμένα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

 • Παρθενώνας. Δυτικό Αέτωμα. Ποσειδώνας
 • Παρθενώνας. Νότια μετόπη 9
 • Παρθενώνας. Βόρεια ζωφόρος. Λίθος 27 (ΧΧVII)
 • Παρθενώνας. Ανατολική ζωφόρος. Λίθος 6 (VI)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19/5/2022
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης Σετ 4 Φακέλων Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Φυλλαράκια 4 Αυτοκόλλητων Προσωπικών Γραμματοσήμων και Πακέτο Σειράς

2/2022 Παιδί και Γραμματόσημο – Παιδί και Οδική Ασφάλεια

Τέσσερα γραμματόσημα αφιερωμένα στα παιδιά διδάσκουν κανόνες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής και υπενθυμίζουν ότι η ασφάλεια στους δρόμους είναι ζήτημα παιδείας και πολιτισμού. Θυμίζουμε:

 • Περνώ πάντα από τη διάβαση
 • Στο αυτοκίνητο είμαι ασφαλής με τη ζώνη μου
 • Κάνω ποδήλατο πάντα με κράνος
 • Σταματώ – Ακούω – Ελέγχω

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24/3/2022
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης Πακέτο Σειράς και Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας

1/2022 Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO


Τέσσερα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο της UNESCO, αποτυπώνουν σε γραμματόσημα τα ΕΛΤΑ, επιλέγοντας να εγκαινιάσουν το εκδοτικό πρόγραμμα των γραμματοσήμων του 2022 με μία Σειρά που προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό.  Πρόκειται για:

 • Τις Αρχαίες Αιγές

 • Το Ηραίο της Σάμου

 • Την Αρχαία Τίρυνθα.

 • Τη Νέα Μονή Χίου

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3/2/2022
Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης Λευκώματα Σειράς και Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας